Acasă » Hoteluri

Hoteluri

Hotel: Procesul de rezervare

Cum sa rezerv un hotel pentru datele care ma intereseaza?

 • În motorul de căutare care se află pe pagina “Hoteluri” trebuie selectată data sosirii (check in) şi data plecării (check out) din hotel. După apăsarea butonului “Caută” veţi trece automat în cateva secunde la pagina cu rezultatele căutării. În listă se află doar hotelurile cu locuri libere pentru datele selectate.

În ce mod se poate rezerva hotelul?

 • După introducerea tuturor criteriilor de căutare, veţi trece la pagina cu rezultatele căutării. Apoi, după alegerea hotelului va trebui să introduceţi datele de contact obligatorii, precum şi informaţiile cu privire la modalitatea de plată. După finalizarea procesului de rezervare, veţi primi o confirmare a efectuării rezervării împreună cu toate detaliile (data de sosire, de plecare, condiţiile de anulare a rezervării şi detaliile referitoare la camera aleasă şi hotel).

In ce mod voi primi voucher-ul meu pentru hotel?

 • După finalizarea procesului de rezervare, va fi expediată în mod automat confirmarea efectuării rezervării, împreună cu toate detaliile (numărul rezervării, informaţii despre hotel, preţul, data sosirii şi plecării, descrierea serviciilor oferite, tipul meselor incluse etc.) Voucher-ul pentru hotel va fi expediat prin e-mail în termen de 24 ore din momentul efectuării plăţii pentru rezervare. Voucher-ul pentru hotel împreună cu actul de identitate corespunzător trebuie prezentat în hotel în momentul înregistrării/sosirii.

Trebuie să am peste 18 ani ca să pot efectua rezervarea hotelului?

 • Limita de vârstă care permite efectuarea rezervarii locurilor la hotel depinde de regulamentul intern al hotelului respectiv. În cazul unor întrebări vă recomandăm, să contactaţi Departamentul de Relaţii cu Clienţii.

Cum pot afla dacă rezervarea mea a fost finalizată cu succes?

 • Imediat după finalizarea procesului de rezervare, va apărea mesajul “Mulţumim pentru efectuarea rezervării” si vor fi afişate toate detaliile rezervării (datele, informaţiile cu privire la cameră, numărul rezervării). Câteva minute mai târziu veţi primi un e-mail generat automat (la adresa indicată în prealabil), cu acelaşi conţinut.

Cum să procedăm în cazul în care nu primim mesajul de confirmare a rezervării prin e-mail?

 • Uneori se poate întâmpla ca clienţii să nu primească mesajul prin e-mail. Acest lucru se întâmplă din cauza indicării unei adrese de e-mail greşite. În legătură cu aceasta, vă rugăm să acordaţio atenţie deosebită asupra corectitudinii datelor introduse. Uneori se mai poate întâmpla, ca mesajul expediat de noi sa ajungă automat în fişierul “spam” al cutiei dvs. poştale. Dacă totuşi adresa indicată a fost corectă şi după verificarea fişierului “spam”, e-mailul de confirmare a rezervării n-a ajuns la Dvs., vă rugăm să contactaţi Departamenul de Relaţii cu Clienţii.

În ce mod pot efectua rezervarea?

 • Rezervarea poate fi efectuată prin Internet, pe pagina web avionsicazare.ro pe meniul “Hoteluri”, sau prin telefon la numărul: (+40) 769641101.

Pot rezerva hotelul pentru mai puţin de 24 de ore?

 • Nu. Rezervările efectuate pe avionsicazare.ro trebuie să cuprindă cel puţin o (1) noapte.

Modificari si anulari

În ce mod se poate face anularea rezervării hotelului?

 • Puteti accesa sectiunea “Anulare Rezervare Hotel” prin linkul aflat la finalul emailului de confirmare a rezervării pe care l-ați primit în momentul în care ați efectuat rezervarea. Dacă nu aveți acces la emailul de confirmare click aici.
 • Pentru logare veți avea nevoie de codul de rezervare pe care îl puteți găsi în emailul de confirmare a rezervării.
 • De asemenea, pentru anularea rezervării puteți contacta direct departamentul Servicii Clienti la numărul (+40) 769641101 sau prin email la adresa rezervari@avionsicazare.ro

Anulând rezervarea îmi vor fi restituiţi toţi banii?

 • De obicei suma restituită depinde de data anulării rezervării însă fiecare hotel posedă condiţii proprii de anulare a rezervării, de aceea vă recomandăm să citiţi “Condiţiile de anulare a rezervării” ale hotelului respectiv. Acest document este la etapa a patra a procesului de rezervare (etapa “Plăţi”) în partea inferioară a paginii.

De unde să ştiu dacă rezervarea mea a fost anulată cu succes?

 • După anularea rezervării, veţi primi un e-mail de confirmare a anulării rezervării. Dacă acest mesaj nu va apărea în răstimp de câteva ore pe adresa Dvs. de e-mail, vă rugăm să contactaţi Departamentul nostru de Relaţii cu Clienţii.

În ce mod pot efectua modificări în rezervarea mea?

 • Cu scopul de efectuare a modificărilor în rezervare, vă rugăm să contactaţi cât mai curând Departamentul nostru de Relaţii cu Clienţii prin e-mail sau telefon. De obicei modificările sunt posibile, însă pot fi legate de anumite cheltuieli (de ex. în cazul scurtării perioadei de şedere).

Modul de plata si politica de confidentialitate

În ce mod pot plăti pentru rezervarea hotelului?

 • Există două modalităţi de plată pentru rezervare: cardul de credit şi transferul bancar. Sistemul nostru acceptă următoarele carduri de credit: MasterCard, American Express, Diners Club, Euroline, Visa. În cazul plăţii cu cardul de credit, banii sunt extraşi din contul Dvs. automat, imediat după finalizarea procesului de rezervare. Plata prin transfer bancar poate fi efectuată doar dacă rezervarea este făcută cu câteva zile înainte de data de începere a sejurului.

După achitarea rezervării pe avionsicazare.ro, trebuie să plătesc suplimentar în hotel?

 • Nu. Plata efectuată pe avionsicazare.ro este expediată imediat la hotel. Nici un fel de plăţi suplimentare (doar, daca s-a stabilit altfel) nu vor fi percepute.

De ce pentru a rezerva hotelul trebuie să furnizez datele cardului de credit?

 • Detaliile cu privire la cardul de credit sunt necesare la etapa plăţii, în cazul selectării cardului de credit ca metodă de plată. Însă datele cardului de credit sunt şterse automat după efectuarea rezervării şi nu sunt stocate niciunde.
 • Datele de pe cardul DVs. sunt cerute pentru a se efectua plata catre hotel. Aceste date nu sunt salvate în sistemul nostru
 • Datele de pe cardul Dvs. sunt transmise către noi prin intermediul unui server securizat. Folosim cea mai nouă și inovatoare tehnologie care criptează automat datele Dvs. personale și pe cele aferente cardului. Metoda de criptare folosită este o tehnologie standard denumită „Secure Socket Layer” (SSL). Pentru siguranța Dvs. folosim și un firewall care protejează sistemul avionsicazare.ro blocând orice acces neautorizat.

Facilitati hoteliere

Unde găsesc datele de contact ale hotelului?

 • Informaţiile de bază cu privire la hotel se află pe pagina cu descrierea hotelului sau pe pagina cu rezultatele căutării. Informaţii suplimentare vor fi expediate în confirmarea rezervării, care va fi trimisă automat după efectuarea rezervării.

Cu ce se deosebeşte camera de două locuri cu camera de tipul twin?

 • Camera cu două locuri (duble room) înseamnă o cameră cu pat dublu, în timp ce în camera de tipul twin se află două paturi de o persoană.

Care sunt orele de cazare la hotel şi cele de părăsire a acestuia?

 • Ora standard de cazare este 14:00, iar de eliberare a camerei 12:00, însă aceste ore pot varia în funcție de hotel. Dacă doriţi să vă cazaţi sau să părăsiţi hotelul mai devreme sau mai târziu, vă rugăm să contactaţi direct hotelul. Datele de contact ale hotelului vor fi expediate prin e-mail împreună cu confirmarea efectuării rezervării.

Cum pot verifica dacă hotelul dispune de parcare?

 • Pe pagina cu descriere hotelului, la secţiunea “Serviciile oferite de hotel” se află informaţia cu privire la parcare şi celelalte facilităţi oferite de hotelul respectiv. Dacă această informaţie nu a fost precizată, vă rugăm, să contactaţi Departamentul de Relații cu Clienții.

Cum pot verifica dacă hotelul oferă transfer de la aeroport şi cum pot să fac comandă pentru acest serviciu?

 • Pe pagina cu descrierea hotelului, la secţiunea “Serviciile oferite de hotel”, puteţi verifica dacă hotelul oferă transferul de la aeroport. Pentru a face comandă pentru un astfel de transfer vă rugăm să contactaţi direct hotelul. Datele de contact ale hotelului vor fi expediate prin e-mail împreună cu confirmarea efectuării rezervării.

Cum pot să aflu dacă hotelul dispune de anumite servicii de exemplu lift?

 • În pagina de prezentare generală a hotelului, în cadrul secţiunii “Facilităţi hotel” puteti vedea toate serviciile şi activităţile oferite de hotel.

Se pot lua animale la hotel?

 • Dacă animalele sunt acceptate în hotel, depinde de politica internă a acestuia. Cu scopul de a obţine informaţii detaliate, vă rugăm să contactaţi Departamentul de Relații cu Clienții.

Preturi

Preţul rezervării hotelului pentru copil este acelaşi ca pentru adulţi?

 • Preţul în aceste cazuri depinde de reglementările interne ale hotelului respectiv. De obicei în cazul rezervării locului pentru copil, putem conta pe reduceri, însă mărimea acestora diferă mult. După selectarea criteriilor de căutare şi introducerea datei de naştere a copilului, pe pagina cu rezultatele căutării veţi putea compara preţurile şi verifica, care hoteluri oferă reduceri, şi care nu.

Preţul hotelului este calculat pentru persoană sau pentru cameră?

 • Toate preţurile hotelurilor indicate pe pagina avionsicazare.ro, sunt preţurile pe cameră (doar dacă a fost marcat altfel). În funcție de standardul hotelului şi camerei alese, pentru serviciile suplimentare va trebui să suportaţi cheltuieli suplimentare. Serviciile oferite de hotelul respectiv vor fi afişate pe pagina cu descrierea hotelului.

După achitarea rezervării pe avionsicazare.ro, trebuie să plătesc suplimentar în hotel?

 • Nu. Plata efectuată pe avionsicazare.ro este expediată imediat la hotel. Nici un fel de plăţi suplimentare (doar, daca s-a stabilit altfel) nu vor fi percepute.

Masa este inclusă în preţ?

 • Informaţia cu privire la tipul meselor incluse în preţul camerei se află în lista hotelurilor disponibile (pe pagina cu rezultatele căutării) imediat după informaţia despre tipul camerei.

Preţul camerei include taxe?

 • Da, preţurile indicate pe pagina avionsicazare.ro sunt preţuri finale, care includ taxele.